Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

Zijn huurkoop woningen de oplossing voor Almere?

Written by on 1 juli 2020

Wanneer iemand niet in aanmerking komt voor een reguliere hypotheek is huurkoop een manier om een (huur)woning te kopen. Een grote groep Almeerders komt niet in aanmerking voor een reguliere hypotheek. Met de variant huurkoop kan woningbezit meer toegankelijk worden gemaakt. Is het een idee voor het Almeerse woningbouwprogramma?

Voorstander

Ja, vindt raadslid Hassan Buyatui (NIDA Almere). “Tijdens de eerste bespreking van de Woonvisie ‘Thuis in Almere’ 2020-2030 heeft wethouder Wonen op verzoek van NIDA Almere de toezegging gedaan om de variant huurkoop te onderzoeken als mogelijkheid om koopwoningen bereikbaar te maken voor lage inkomens”, meldt Buyatui. “Het verschil met de woonvisie uit 2009, is de wens van het college om meer te sturen en daarvoor de woningbehoefte leidend te laten zijn. Dat is mooi. Maar de keuze hebben tussen huren en kopen vinden we net niet goed genoeg. We zijn daarom zeer tevreden met de toezegging van de wethouder inzake de variant huurkoop. We wachten het onderzoek van het college met spanning af”. Uiterlijk in december van dit jaar weten we meer.

Huurkoop-constructie

Voor het kopen van een woning door middel van huurkoop, is een huurkoop-overeenkomst nodig. De huurverkoper biedt de huurkoper een huurkoop-constructie aan, totdat het openstaande bedrag laag genoeg is om een hypotheek voor elkaar te krijgen.

Bron: 1Almere.nl:

Zijn huurkoop woningen de oplossing voor Almere?


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *