Huidig liedje

Current show

Sportradio

19:00 20:00

Current show

Sportradio

19:00 20:00

Background

TekkieWorden en gemeente slaan handen ineen

Written by on 1 juli 2020

Om het toenemende tekort aan IT’ers het hoofd te bieden, gaan publieke en private partners uit Almere de samenwerking aan met TekkieWorden. Met een pakket aan maatregelen is het de ambitie om mensen van alle leeftijden te activeren naar tech-studies en om te scholen naar IT-banen. Ondanks COVID-19 kampen bedrijven in Almere met een oplopend tekort aan IT-talent.

Samenwerking

De samenwerking wordt 1 juli officieel ingeluid op het dak van Hogeschool Windesheim in Almere. Maaike Veeningen, wethouder Economische Zaken bij Gemeente Almere is aanwezig, evenals de algemeen directeur van het Amsterdam Economic Board: Nina Tellegen. Daarnaast zijn er veel private partijen betrokken die TekkieWorden mogelijk maken zoals Rabobank, Booking.com en TomTom.

Sterk

Volgens Wethouder Maaike Veeningen zijn techniek en ICT niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. “ICT en techniek is een steeds belangrijkere pijler onder de economische ontwikkelingen in Almere. In Almere zijn we al sterk in ICT en Tech, maar het aanbod op de arbeidsmarkt en de behoefte bij het bedrijfsleven sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Met TekkieWorden willen we hier verandering in brengen”

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

TekkieWorden en gemeente slaan handen ineen


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *