Huidig liedje

Current show

Non Stop

17:00 19:00

Current show

Non Stop

17:00 19:00

Background

Ouders Universum denken mee over rapport van hun kind

Written by on 1 juli 2020

Sterrenschool Het Universum in Almere betrekt ouders bij het maken van de eindrapportage van dit schooljaar. Na de afgelopen periode, waarin ouders hebben ondersteund bij het thuisonderwijs, wil de school graag weten hoe de ouders aankijken tegen de ontwikkeling van hun kind. Yvonne Penne, directeur van Het Universum: “Ouders hebben hun eigen kind begeleid en aangestuurd. De input die zij kunnen geven is ontzettend waardevol.”

Lessen gingen door

Tijdens de coronaperiode gingen de lessen op Het Universum gewoon door: de leerkrachten gaven digitale instructies. Ouders hoefden dus geen les te geven, maar hebben zich wel ingespannen om hun kind te motiveren en bij de les te houden. “Ouders hebben een belangrijke rol gespeeld”, vindt Penne.

Certificaat thuisleerkracht

Op 1 april kregen de ouders al een ‘certificaat thuisleerkracht’ van Het Universum. Yvonne Penne: “Naast dat we een 1 april grap met de ouders wilden uithalen – zij dachten even dat ze een heel examen moesten gaan afleggen – wilde we met het diploma ‘papa meester’ en ‘mama juf’ ook een serieuze boodschap kwijt: we wilden onze waardering uitspreken voor het werk dat ze hebben verricht. Nu de coachgesprekken weer naderen besloten we hen opnieuw te benaderen, niet alleen als ouders maar ook als onze ‘nieuwe collega’s’.”

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

Ouders Universum denken mee over rapport van hun kind


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *