Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

NIDA Almere: ”Minimagezinnen moeten corona-laptops houden”

Written by on 30 juni 2020

De laptop of iPad die minimagezinnen hebben gekregen tijdens de coronacrisis moet in hun bezit blijven. Dat vindt politieke partij NIDA Almere. “Almeerse schoolgaande kinderen en jongeren die in het kader van de extra ondersteuning voor kwetsbare leerlingen een laptop of IPad hebben gekregen voor het volgen van onderwijs op afstand, zouden dat digitale device volgens NIDA Almere moeten kunnen houden”, schrijft de partij.

Motie

NIDA Almere heeft een motie ingediend. Daar middel van de motie wil de partij het college oproepen om ervoor te zorgen dat de laptops die in bruikleen gegeven zijn, om te zetten in een gift. “NIDA Almere merkt op dat scholen inmiddels flink geïnvesteerd hebben in online lespakketten, waardoor een digitale device niet meer weg te denken is uit het onderwijs. Ook niet wanneer de leerlingen straks volledig naar school gaan. De partij vindt daarom dat alle Almeerse schoolgaande kinderen en jongeren permanent over een eigen device moeten beschikken”, aldus de partij.

450 gezinnen

“Het gaat, volgens onze informatie, in totaal om zo’n 450 schoolgaande kinderen en jongeren die in verband met coronamaatregelen genoodzaakt waren om een laptop te lenen om onderwijs op afstand te kunnen volgen omdat ze zelf geen eigen laptop tot hun beschikking hadden. Het is voor ons van groot belang dat deze kwetsbare leerlingen blijven beschikken over de geleende laptop of IPad. Zo’n hulpmiddel is opeens niet meer weg te denken uit het onderwijs”, zegt fractievoorzitter Hassan Buyatui.

De motie van NIDA ‘Een laptop is geen luxe, maar noodzaak!’ wordt op 2 juli 2020 in de gemeenteraad besproken.

Bron: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *