Huidig liedje

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Background

SP Almere wil veilige sportvelden zonder rubbergranulaat

Written by on 26 juni 2020

‘Stichting Kom Van Dat Gras Af’ heeft een handhavingsverzoek ingediend bij tien gemeenten waaronder Almere. De stichting maakt zich zorgen om rubbergranulaat op sportvelden. De rubberkorrels zouden milieuverontreinigend en kankerverwekkend zijn.

Schriftelijke vragen

“SP Almere staat al meer dan een jaar in nauw contact met de stichting en onderschrijft het belang van hun strijd voor veilige sportvelden zonder milieugevaarlijk rubberafval op de sportvelden waar mensen zonder enig risico veilig en gezond kunnen sporten”, schrijft de SP. De partij heeft nu schriftelijke vragen gesteld. “Vorig jaar pleitten wij in schriftelijke vragen al voor het vervangen van rubbergranulaat door milieu en gezondheidsvriendelijke kurkkorrels. Deze op hout gebaseerde kurk vormt anders dan rubberkorrels geen gevaar voor mens en milieu. Zoals vaker werd er niet naar de SP geluisterd. Nu blijkt dat minstens twee voetbalclubs, AS80 en Buitenboys geen maatregelen treffen om te voorkomen dat rubberkorrels buiten de velden komen en het milieu verontreinigen. Ondanks dat dit is voorgeschreven. Hoe het bij de andere clubs gesteld is dat is niet bekend aangezien de stichting alleen de eerder genoemde clubs gecontroleerd heeft”.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

SP Almere wil veilige sportvelden zonder rubbergranulaat


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *