Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

Vattenfall opnieuw met betrokkenen om tafel over biomassacentrale

Written by on 25 juni 2020

Vattenfall heeft besloten nogmaals om de tafel te gaan met betrokkenen van de bouw van een nieuwe biomassacentrale. Veel partijen zijn tegen de komst van de centrale in Diemen. Ook de gemeente Almere ziet een biomassacentrale niet zitten.

Overheid

“Door de aanhoudende discussie vanuit politiek, gemeenten en maatschappelijke organisaties over de plannen voor de nog te bouwen biomassacentrale in Diemen is het voor Vattenfall essentieel dat de Nederlandse overheid na de zomer met een duidelijk duurzaamheidskader voor biomassa komt”, meldt het energiebedrijf. “Vattenfall heeft besloten om met de uitkomsten hiervan opnieuw in gesprek te gaan met betrokken partijen vóórdat een definitief besluit over de bouw zal worden genomen”.

Discussie

“We zien de publieke discussie rond biomassa toenemen. We zijn niet doof voor dit geluid, maar we missen wél de nuance in het debat. Bovendien ontbreekt het op dit moment aan een duidelijke stem van de Nederlandse overheid en de ondertekenaars van het Klimaatakkoord vóór biomassa”, zegt Martijn Hagens, CEO Vattenfall Nederland. “We hebben daarom besloten dat we opnieuw met betrokkenen in gesprek gaan vóórdat we een definitief en onherroepelijk besluit nemen tot de bouw van de biomassacentrale in Diemen. Voor ons is daarbij de eerste stap dat de Nederlandse overheid nu met duidelijkheid moet komen hoe verder te gaan met biomassa voor het realiseren van de klimaatdoelstellingen. Naar verwachting publiceert de Nederlandse overheid binnenkort een duurzaamheidskader voor biomassa dat beschrijft onder welke voorwaarden biomassa een breed gedragen bijdrage aan onze klimaatdoelen kan leveren. Ondertussen blijven we doorwerken aan de voorbereidingen van dit project, zoals we hebben afgesproken in het Klimaatakkoord. We verwachten een definitief besluit te kunnen nemen na volgend jaar zomer”.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

Vattenfall opnieuw met betrokkenen om tafel over biomassacentrale


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *