Huidig liedje

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Background

Woonwijk of windmolenpark in Pampus?

Written by on 24 juni 2020

Regeringspartijen CDA en D66 willen de woningbouw in Almere Pampus versnellen. Daarbij moet er een IJmeerverbinding komen tussen Almere en Amsterdam. Is dat op korte termijn mogelijk? De gemeenteraad heeft namelijk ongeveer twee jaar geleden toestemming gegeven voor de bouw van het windpark Almere Pampus. Er is toen aangegeven dat voor een rendabele businesscase het nieuwe windpark minimaal 15 jaar moet blijven staan en dat we vanaf 2035 pas mogen beginnen met toekomstige woningbouw en eventueel de aanleg van een IJmeerlijn.

Vergoeding

“Wat de regeringspartijen CDA en D66 willen, is een nieuw gegeven voor de Almeerse raad. Willen bouwen binnen vijf jaar is leuk en aardig, maar de raad heeft zo’n twee jaar geleden toestemming gegeven voor een windmolenpark”, aldus raadslid Hassan Buyatui van NIDA Almere. “Mocht op verzoek van de gemeente molens verwijderd worden binnen de exploitatieperiode van 15 jaar, dan zal de gemeente de inkomstenderving moeten vergoeden om te voorkomen dat de businesscase onderuit gaat. Dat is 1 miljoen euro per molen per jaar. Daarom wilden we tekst en uitleg van het college”.

Woonvisie

Ook is de Woonvisie nog niet vastgesteld, waardoor nog niet geheel duidelijk is waar in Almere, anders dan in Pampus, nog woningen toegevoegd kunnen worden. NIDA Almere heeft hier vragen over gesteld.

Lees het volledige artikel en de reactie van het college op 1almere.nl:

Woonwijk of windmolenpark in Pampus?


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *