Huidig liedje

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Background

SP: ”Succes in de strijd tegen houtige biomassa”

Written by on 23 juni 2020

De SP in Almere is tevreden over het resultaat rond een motie over biomassa. Afgelopen donderdag stemde de gemeenteraad van Almere unaniem in met de SP-motie om houtige biomassacentrales in de toekomst uit te sluiten in de RES (Regionale Energie Strategie) en het lokale Almeerse energiebeleid.

CDA en VVD

“Dit is een stevig signaal richting het stadsbestuur, de provincie Flevoland en bedrijven als Vattenfall. Zelfs partijen als CDA en VVD die landelijk zweren bij houtige biomassa steunden in Almere onze motie”, schrijft de SP. “Ze kunnen natuurlijk ook niet anders aangezien iedereen met gezond verstand ondertussen snapt dat er niks duurzaam is aan houtige biomassa centrales. Het gebruik van dergelijke centrales leidt tot uitstoot van fijnstof en andere schadelijke stoffen dat volgens het RIVM een bedreiging voor de volksgezondheid vormt, meer CO2 uitstoot dan verbranding van kolen en gas en grootschalige houtkap in Nederland, maar ook in landen als Rusland, Estland en de VS, waar lokale bewoners vaak op grote schaal uitgebuit worden. Volgens de SP en dus ook de voltallige Almeerse gemeenteraad pure schijnduurzaamheid en greenwashing”.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

SP: ”Succes in de strijd tegen houtige biomassa”


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *