Huidig liedje

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Background

Humanitas Zomermaatje helpt gezinnen

Written by on 22 juni 2020

Veel Almeerse gezinnen kunnen deze zomer niet op vakantie. Voor gezinnen die het om verschillende redenen toch al moeilijk hebben, kan zo’n zomerperiode best zwaar zijn. Ben of ken jij iemand die wel wat hulp kan gebruiken deze zomervakantie? Humanitas Almere kan in juli en augustus zorgen voor een Zomermaatje.

Zomermaatje

Een Zomermaatje is een getrainde vrijwilliger die minstens eenmaal per week op stap gaat met een kind/jongere of met het hele gezin. Ouders kunnen ook hun verhaal kwijt bij de vrijwilliger als ze daar behoefte aan hebben en de vrijwilliger denkt waar nodig mee.

Corona-proof

Natuurlijk verloopt het contact tussen de vrijwilliger en het kind of het gezin helemaal volgens de RIVM richtlijnen. Als een kind of gezin zich (nog) niet comfortabel voelt bij ‘live’ afspreken, is er ook de mogelijkheid om online contact te hebben met een Zomermaatje en bijvoorbeeld online samen spelletjes te spelen.

Aanmelden?

Wil je een kind of gezin aanmelden die het fijn vindt om een Zomermaatje te krijgen? Of zou je zelf Zomermaatje willen worden voor een kind, jongere of gezin? Ook als je een of meer weken op vakantie bent, kan dat! Voor meer informatie kun je mailen naar jeugdengezin.almere@humanitas.nl of bellen met Suzanne: 06 – 22323357. “Je bent van harte welkom”, meldt Humanitas.

Foto

Aangeleverd.

Bron: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *