Huidig liedje

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Background

Geluidscherm langs Noorderdreef stap dichterbij

Written by on 22 juni 2020

De gemeenteraad van Almere heeft met een meerderheid ingestemd met de motie van D66 en de VVD om serieus te onderzoek te doen naar het plaatsen van een geluidscherm langs de Noorderdreef in Haven.

Spandoek

Als je langs de Noorderdreef in Almere Haven rijdt ter hoogte van de Brugmark kun je niet om het spandoek heen. ‘De gemeente laat ons stikken’, staat erop. Letterlijk. Een aantal huizen langs de Brugmark grenzen met hun achtertuin aan de Noorderdreef. De huizen en tuinen liggen heel erg dicht op deze weg, die de laatste jaren steeds drukker wordt. Hierdoor is er veel overlast van geluid en uitstoot. “We snappen helemaal dat de bewoners in actie komen voor schonere lucht en minder geluid”, aldus Ton Lesscher van D66 Almere.

De grens

“Samen met Collete Holter van de VVD hebben we in het vroege voorjaar een bezoek gebracht aan de Brugmark en met eigen ogen en oren ervaren wat de problemen zijn. We hebben diverse gesprekken met ambtenaren gevoerd en plannen bestudeerd. Dit heeft geleid tot de conclusie dat de situatie aan de Brugmark eigenlijk wel hét knelpunt is in de stad. Omdat hier de luchtkwaliteit echt op de grens van het toelaatbare zit. Op veel andere plekken in de stad zijn ook wel soortelijke situaties, maar daar ligt de luchtwaarde onder de norm en liggen de huizen en tuinen niet zo dicht op een dreef.”

Lees verder op 1almere.nl:

Geluidscherm langs Noorderdreef stap dichterbij


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *