Huidig liedje

Current show

Easy @ Work

09:00 13:00

Current show

Easy @ Work

09:00 13:00

Background

Nieuwe namen voor nieuwe bruggen in Nobelhorst

Written by on 19 juni 2020

Eind 2017 organiseerde de gemeente Almere een soort prijsvraag voor het bedenken van nieuwe namen in Nobelhorst. Het gaat om namen voor nog te bouwen bruggen. Er werd gezocht naar dorpse namen voor de gemetselde autobruggen. Sinds deze week zijn de winnaars bekend.

Selectie

Bij de selectie van straat- en brugnamen komt altijd heel wat kijken. “We moesten met de lijst met namen langs de Naamgevingscommissie. Deze commissie beoordeelt de namen vanuit verschillende invalshoeken”, aldus de gemeente. “Zo mogen er bijvoorbeeld geen namen worden gebruikt van personen die nog in leven zijn. Bij overleden personen kan namelijk onderzocht worden of zij zich netjes hebben gedragen in hun leven. Ook mogen de namen nog niet voorkomen in Almere. Daarnaast moeten de namen voor hulpdiensten natuurlijk herkenbaar zijn. Om die laatste reden moesten we uiteindelijk de autobruggen vernoemen naar de straatnaam die in het verlengde van de brug ligt. Dit betekent dat andere namen die zijn ingediend voor de autobruggen helaas niet gebruikt konden worden”.

Lees het volledige artikel bij 1almere.nl:

Nieuwe namen voor nieuwe bruggen in Nobelhorst

Foto

Straat in de wijk Nobelhorst. Foto door: Nulzesendertig.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *