Huidig liedje

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Background

SP: ”Asbest eraf, geïsoleerde daken met zonnepanelen erop”

Written by on 18 juni 2020

De gemeenteraad behandelt vanavond diverse moties. Er wordt onder andere gesproken over de Regionale Energie Strategie. De SP heeft twee moties ingediend rondom het energiebeleid in de stad. Zo wil de partij bijvoorbeeld dat daken met asbest worden vervangen voor daken met zonnepanelen.

Asbest en zonnepanelen

Eén van de moties gaat over asbestdaken. “Door asbestdaken te vervangen voor een goed geïsoleerd dak bespaart de bewoner of ondernemer direct kosten door een lager energieverbruik. Het is verstandig en efficiënt om de sanering van asbestdaken te koppelen aan het isoleren en voorzien van zonnepanelen van de vervangende nieuwe daken”, schrijft de SP.

“Aangezien Almere nog zo’n 1800 asbestdaken telt (van kleine schuurtjes, tot grote loodsen) kunnen er op deze wijze grote oppervlakken zonnepanelen geplaatst worden. Hierdoor hoeven er veel minder zonnepanelen op land te worden geplaatst. Een win win situatie waar iedereen baat bij heeft. Geen kankerverwekkend asbest op de daken, minder landschapsvervuiling door lelijke zonnevelden en energiebesparing en opwekking van groene energie wat bewoners……………….[Lees verder op 1almere.nl]

Lees het volledige artikel op 1almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *