Huidig liedje

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Background

‘College moet afstand nemen van Zwarte Piet’

Written by on 18 juni 2020

Als het aan NIDA Almere ligt, moet het college afstand nemen van Zwarte Piet. Dat laat de partij weten in een persbericht. De partij vraagt burgemeester en wethouders openlijk afstand te nemen van Zwarte Piet. “Zwarte Piet wordt door vele Almeerders als zeer kwetsend, discriminerend en racistisch ervaren. Zwarte Piet is niet meer van deze tijd”, aldus de partij.

Demonstraties

NIDA-raadslid en fractievoorzitter Hassan Buyatui: “De discussie over racisme en discriminatie domineert deze dagen wederom het maatschappelijk debat. De afgelopen twee weken zijn er in verschillende steden grote demonstraties georganiseerd tegen racisme en discriminatie. Tijdens zo’n demonstratie in Almere werd door verschillende sprekers de uitspraak gedaan dat Zwarte Piet een racistisch karikatuur is. Met deze ontwikkelingen willen we weten hoe het stadsbestuur op dit moment denkt over de omstreden figuur van Zwarte Piet”.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

‘College moet afstand nemen van Zwarte Piet’


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *