Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

Havenverbond: na 40 jaar heeft Haven een nieuwe toekomst koers

Written by on 10 juni 2020

Een groep van 12 organisaties (verenigd in het Havenverbond) en ruim 200 Havenaren hebben gewerkt aan een nieuw toekomstverhaal: Haven in 2040. Dat was nodig want de diverse bestaande losse plannen en projecten hadden nog niet het juiste effect. Het Havenverbond heeft die Visie voor 2040, evenals een Aanpak voor 2020-2024, deze week definitief gepubliceerd. Met deze stip op de horizon, krijgen alle vernieuwingen in Almere Haven nu en de komende jaren een duidelijke koers en versterken ze elkaar. Daar dragen de 12 organisaties aan bij, evenals Havenaren zelf.

Singelgracht symbool

De Visie voor 2040 schetst een paar duidelijke keuzes: een levendig Centrumgebied, een Dijkpark dat samen met de Havenkom en het strand een recreatie-hotspot voor Almere is, meer gemixte wijken en meer woningen voor jongeren en ouderen, meer ruimte voor Havenaren om zaken voor hun buurt zelf te doen, en het transformeren van het water dat door alle binnenring-wijken loopt tot een Singelgracht met veel groenkwaliteit waarlangs je kunt lopen, wonen, elkaar ontmoeten, bewegen en spelen. De gehele Visie en Aanpak is te lezen op www.havenhart2punt0.nl.

Lees uitgebreid over dit onderwerp op 1almere.nl:

Havenverbond: na 40 jaar heeft Haven een nieuwe toekomst koers

Foto

Havenverbond. Foto: Aangeleverd (archief).


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *