Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

‘SP Almere: Stop nodeloze kaalslag’

Written by on 8 juni 2020

SP Almere pleit voor stoppen met de bomenkap in de stad. “De achtste stad van Nederland heeft pas sinds 3 jaar een bomenbeleid. Dat is er gekomen door actie vanuit de bevolking”, aldus de SP. “Onder andere met uitgebreid bewonersonderzoek is het “Almeerse Bomenkader” nu geëvalueerd. Behalve dat het bij veel Almeerders nog onbekend is, blijkt dat velen zich zorgen maken en hun onbegrip uiten over de bomenkap die men waarneemt”.

Bomenbeleid

Bij de evaluatie van het Almeerse bomenbeleid pleit de SP voor stoppen met de nodeloze bomenkap in de stad. “Een meerderheid van 71% blijkt voor ecologisch beheer en ondervindt geen hinder van bomen. Integendeel, men wil zelfs meer bomen in de stad”, schrijft de partij in een persbericht. “Daar staat een minderheid van 25% tegenover die wel zegt hinder te ondervinden. Maar hen gaat het om de boom direct bij huis of parkeerplaats. Maar ook zij willen in een groene stad wonen. Gevraagd waar hun hinder uit bestaat, noemt men kenmerken die inherent zijn aan bomen en die juist hun waarde bepalen: van schaduw en bladafval tot spinrag en vogelpoep”.

Groene stad

Het Bomenkader bevat volgens de SP uitstekende uitgangspunten die het belang van bomen voor de volksgezondheid, waterhuishouding, klimaatvoordelen, beleving en biodiversiteit in de groene stad Almere onderstrepen. Het ontbreekt alleen nog aan heldere, objectieve regels waarmee in de praktijk zorgvuldig afgewogen kan worden wanneer en waarom het belang van bomen soms moet wijken voor andere belangen en ze gekapt moeten worden.

Lees verder op 1almere.nl:

‘SP Almere: Stop nodeloze kaalslag’

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *