Huidig liedje

Current show

Easy @ Work

09:00 13:00

Current show

Easy @ Work

09:00 13:00

Background

VVD Almere vreest ‘Amsterdamse toestanden’ tijdens demonstratie in Almere

Written by on 5 juni 2020

‘Almere tegen racisme’ wil op 14 juni demonstreren op het Stadhuisplein. Organisator Anneke Dalger vindt het belangrijk dat ook in een stad als Almere een demonstratie wordt gehouden naar aanleiding van de dood van George Floyd na politiegeweld.

Emotie

Na demonstraties in onder andere Amsterdam, Den Haag en Rotterdam is er nu ook een demonstratie aangekondigd in Almere. “Je voelt hier de emotie van de hele zwarte bevolking”, zegt organisator Anneke Dalger tegen de regionale omroep.

Uit de hand gelopen

De VVD in Almere vreest voor Amsterdamse toestanden tijdens de demonstratie: “De demonstratie in Amsterdam is op een dramatische wijze uit de hand gelopen en de demonstratie in Rotterdam is beëindigd door het openbaar gezag. Wij willen van het college – in het bijzonder de burgemeester – weten hoe de veiligheid en gezondheid van alle Almeerders gewaarborgd gaat worden”, zo schrijft de VVD-fractie.

Lees verder op 1almere.nl:

VVD Almere vreest ‘Amsterdamse toestanden’ tijdens demonstratie in Almere


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *