Huidig liedje

Current show

Non Stop

17:00 19:00

Current show

Non Stop

17:00 19:00

Background

Versoepeling coronamaatregelen; cafés en terrassen gaan weer open

Written by on 1 juni 2020

Vanaf vandaag worden de maatregelen vanwege het coronavirus versoepeld. Dat betekent dat de cafés weer hun deuren mogen openen. Wel geldt de ‘anderhalve meter-regel’.

Grote Markt

“Om de horeca zo goed mogelijk te laten draaien, mogen zij hun terras na goedkeuring van de burgemeester uitbreiden”, aldus de gemeente Almere. “Als gevolg van de heropening van de terrassen op de Grote Markt in Almere Centrum wordt de weekmarkt verplaatst naar het Stadhuisplein en de Stadhuispromenade. Deze maatregelen duren tot 1 september 2020. De situatie is dan anders, omdat er werkzaamheden starten op verschillende plaatsen in de stad. Mogelijk mogen er dan ook weer evenementen worden gehouden. Dat vraagt dan om een nieuwe aanpak van de verdeling van de schaarse openbare ruimte”.

Busvervoer

De Almeerse bussen zien er vanaf vandaag anders uit dan normaal. Tenminste, de passagiers hebben als het goed is een mondkapje op. Inmiddels is ook de dienstregeling van AllGo uitgebreid.

“Vanaf nu rijden wij met het maximale aantal bussen dat onder de huidige corona-omstandigheden mogelijk is”, aldus busvervoerder Keolis. “Daar waar nodig, bijvoorbeeld op drukke (spits)tijden of naar populaire bestemmingen, zetten wij extra bussen in. Ook staan er extra bussen stand-by. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en Nederland op een veilige manier bereikbaar te houden”.

Mondkapjes

Per 1 juni is het voor reizigers van 13 jaar en ouder verplicht om een mondkapje te dragen in het OV. “Het gaat om niet-medische mondkapjes zonder filter (bijvoorbeeld van katoen) die de reiziger zelf moet verzorgen en tijdig, dus voor het instappen, op moet zetten. Per 2 juni is het tevens mogelijk om in al onze servicewinkels mondkapjes, geschikt voor gebruik in het OV, aan te schaffen”, zo laat de busvervoerder weten.

Meer coronahuisregels zijn te vinden op de website van Keolis.

Lees een uitgebreid artikel hierover bij 1almere.nl:

Versoepeling coronamaatregelen; cafés en terrassen gaan weer open


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *