Huidig liedje

Current show

Easy Weekend

13:00 17:00

Current show

Easy Weekend

13:00 17:00

Background

Meerderheid Raad is voor motie bevriezing van huren

Written by on 1 juni 2020

De Almeerse gemeenteraad heeft ingestemd met de motie van SP en PVV om de huren te bevriezen vanwege de coronacrisis. De Raad stemde gisteren tijdens de Politieke Markt met een kleine meerderheid voor de motie.

Motie

In de motie is het college verzocht om met alle verhuurders, zowel corporaties als particuliere verhuurders, in gesprek te gaan. SP Almere gaat ervan uit dat vrijdag 29 mei deze gesprekken aanvangen en voor het weekend zijn afgerond, omdat de motie oproept de uitkomsten van deze gesprekken voor 1 juni aan de raad terug te melden.

“Wij beseffen ons dat de gemeente, verhuurders en raad in Almere niet gaan over landelijke wet en regelgeving maar wel kunnen we het Almeerse geluid uit de samenleving laten horen in Den Haag en kunnen Almeerse verhuurders, net als verhuurders in meerdere andere gemeenten, hun huren niet verhogen in deze moeilijke tijden”, aldus de SP.  “Ook de landelijke politiek is volop bezig met noodpakketten en het bieden van oplossingen voor minder draagkrachtigen en/of financieel getroffen Nederlanders. Hier horen wat de SP betreft ook huurders van corporatiewoningen, maar zeker ook die van de particuliere huursector toe”.

Maatwerk

“Maatwerk leveren, dat is wat verhuurders nu roepen om daarmee direct te zeggen dat een (voorlopige) stop op de huurverhoging niet nodig is”, zo laat de SP weten. “Wij vinden dit veel te kort door de bocht omdat het al jaren aan de orde is en toch blijken steeds meer huurders hun maandelijkse huur niet meer te kunnen betalen. Via de aangenomen motie is het college van burgemeester en wethouders verzocht om met alle verhuurders in gesprek te gaan om de huurverhoging (tijdelijk) te stoppen”.

“Wat ons betreft gaan de gesprekken ook over alle pakketten en noodmaatregelen die landelijk beschikbaar zijn en nog komen”, zegt Ton van den Berg (SP-raadslid in Almere). “Hoe goed zou het zijn om een gezamenlijk signaal uit Almere af te geven richting Den Haag en een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze wooncrisis in de volkshuisvesting, niet alleen voor dit jaar maar de komende jaren”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *