Huidig liedje

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Background

Bewoners melden verkeersoverlast in Nobelhorst

Written by on 28 mei 2020

In de nieuwe wijk Nobelhorst wordt melding gemaakt van scheurende automobilisten. Voornamelijk in de Frits Zernikestraat zou de overlast groot zijn.

Metingen

Toch meldt de gemeente dat het meevalt met het aantal hardrijders. Er zijn snelheidsmetingen verricht: “We meten op verschillende plekken in Nobelhorst regelmatig de snelheid en daaruit blijkt dat er gemiddeld onder de toegestane snelheid van maximaal 30 km per uur wordt gereden”, zo schrijft de gemeente Almere. “Daarnaast blijkt uit gegevens van bijvoorbeeld navigatiesystemen en -apps dat er specifiek op de Frits Zernikestraat gemiddeld 27 km per uur is gereden in de maand april. Uiteraard zitten daar uitschieters tussen, maar deze meting laat zien dat men zich gemiddeld aan de toegestane maximale snelheid houdt. De straat anders inrichten om het verkeer af te remmen in niet nodig. We verwachten dat dat er minder uitschieters zijn wanneer de straten definitief worden ingericht tot woonstraten”.

Er zijn ook meldingen over de snelheid op de kruising Curielaan-Lorentzweg. Dit kruispunt wordt aangepakt als de Curielaan wordt ingericht. Volgens planning gebeurt dit 2021.

Sluipverkeer

Wel is er overlast door sluipverkeer. “Deze zomer is de busbaan klaar en dan wordt de weg naar de Sallandsekant afgesloten”, aldus de gemeente. “Daarmee stopt naar………………[Lees verder op 1almere.nl]

Bewoners melden verkeersoverlast in Nobelhorst


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *