Huidig liedje

Current show

Easy Weekend

09:00 13:00

Current show

Easy Weekend

09:00 13:00

Background

Regiegroep lerarentekort: Noodplan Lerarentekort; actie is nu nodig

Written by on 27 mei 2020

Het lerarentekort in Almere is in vergelijking met andere steden groot en grillig. Er is een tekort van ongeveer 13%, met een piek van 20% bij het speciaal onderwijs. Dit zet de kwaliteit van onderwijs enorm onder druk. Dit is één van de conclusies van het Noodplan Lerarentekort Almere. Dit Noodplan behelst een pakket aan maatregelen die de komende jaren zou moeten worden ingezet om het lerarentekort in Almere het hoofd te bieden.

Noodplan

In het Noodplan worden tien maatregelen benoemd die noodzakelijk zijn om het lerarentekort het hoofd te bieden. Almere behoort samen met Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht tot de G5. In deze vijf steden is het lerarentekort uiterst urgent. Veel grootstedelijke problemen komen tot uiting in het lerarentekort in Almere. Almere kenmerkt zich door de bevolkingsopbouw met veel jongeren onder de 20, het grote aantal leerlingen dat valt in de gewichtenregeling, het gemiddelde opleidingsniveau. Het Almeerse plan sluit aan bij de noodplannen van de andere steden, maar legt ook eigen accenten.

Actie

Om het lerarentekort een halt toe te roepen is actie nu nodig. In totaal stelt de regiegroep lerarentekort Almere tien maatregelen voor, waarvoor steun nodig is vanuit Den Haag. De eerste drie maatregelen zijn gericht op het vergroten van de instroom van nieuw personeel. De regiegroep stelt voor dat het ministerie extra subsidie steekt in de begeleiding van…………..[Lees verder op 1almere.nl]

Regiegroep lerarentekort: Noodplan Lerarentekort; actie is nu nodig


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *