Huidig liedje

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Background

Digitaal Erfgoedcafé over architect en stedenbouwer Bruno Taut

Written by on 27 mei 2020

Door het coronavirus is het Erfgoedhuis Almere tijdelijk gesloten. Om activiteiten toch door te laten gaan organiseert het Erfgoedhuis op 28 mei een digitale editie van het Erfgoedcafé. Zo kunnen geïnteresseerden alsnog meer te weten komen over het bijzondere erfgoed van onze stad. Tijdens deze digitale lezing neemt Nadia Abdelkaui – curator van de tentoonstelling Bruno Taut: de fantasie voorbij in Museum Het Schip in Amsterdam – ons mee in de wondere, kleurrijke wereld van de creatieve en invloedrijke architect, stedenbouwkundige en kunstenaar Bruno Taut (1880-1938).

Taut

Taut droomde over hoe mensen het beste konden wonen: in een groene en prettige omgeving met goed ontworpen huizen. In Almere werd ook gebouwd aan een ideale woonplaats. Met bijzondere en unieke wijken onderscheidt onze stad zich in Nederland op het gebied van architectuur en stedenbouw. In dit Erfgoedcafé gaat Abdelkaui in op hoe de moderne idealen van Taut terug te zien zijn in moderne stedenbouw zoals in Almere, en specifiek in onze kleurrijke Regenboogbuurt.

De architect en stedenbouwkundige Taut werkte aan het begin van de twintigste eeuw in Duitsland en was verantwoordelijk voor spraakmakende, bontgekleurde arbeiders- en stadswijken. De invloed van deze creatieve sleutelfiguur van de Duitse avant-garde, die zich graag liet…………[Lees verder op 1almere.nl]

Digitaal Erfgoedcafé over architect en stedenbouwer Bruno Taut


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *