Huidig liedje

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Background

Dansschool U Can Dance wil open

Written by on 26 mei 2020

Eigenaren Yvonne en Samantha van Dansschool U Can Dance willen meer duidelijkheid over wanneer zij de danslessen weer kunnen hervatten. “Diverse sectoren weten al waar ze aan toe zijn. Voor de ruim 3000 dansscholen in Nederland lijkt er geen landelijke consensus te zijn. In de ene gemeente mogen dansscholen weer open en in de andere gemeente niet. Samen met hun 1,4 miljoen leerlingen eisen de dansschooleigenaren duidelijkheid van het kabinet”, zo melden Yvonne en Samantha aan 1Almere.

Sport of cultuur?

Valt dans onder cultuur, dan mogen dansscholen per 1 juni dertig mensen ontvangen. Valt dans onder sport, dan blijven ze vooralsnog tot 1 september gesloten. U Can Dance zegt het nog niet te weten, want de danssector wordt nergens genoemd in het overzicht van versoepelingen. “Professionele dansers mogen al wel repeteren mits ze 1.5 meter afstand houden. Zij hoeven zelfs niet tot 1 juni te wachten. Het is niet uit te leggen aan onze leerlingen die wekelijks voor hun plezier dansen. Ze bewegen immers toch een stuk minder intensief dan de beroepsdansers. En in de dansschool zijn alle soorten dans terug te brengen tot matig intensief bewegen” stelt de dansdocent.

Reactie

De gemeente Almere heeft via…………..[Lees verder op 1almere.nl]

Dansschool U Can Dance wil open


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *