Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

“Wat vind jij van de huurverhoging in coronatijd?”

Written by on 14 mei 2020

In de rubriek ‘Het Panel’ kun je iedere week jouw mening geven over thema’s die spelen in Almere. Deze week gaat het over de huurverhoging in coronatijd. In de Eerste Kamer is er op 21 april een motie van SP senator Tiny Kox aangenomen om de huren te bevriezen. “Daarmee is het nog niet zeker dat het kabinet dat ook gaat doen. Voor de SP is huurbevriezing slechts een eerste stap”, aldus de partij eerder. Ook NIDA Almere gaf eerder aan tegen een huurverhoging te zijn in deze tijd.

Problemen

De partijen vrezen dat inwoners van Almere het nog moeilijker krijgen als de geplande huurverhoging worden doorgevoerd. “De berichten stromen bij ons binnen. Van moeders die onbeschermd werken in de thuiszorg en bij thuiskomst op de mat een brief vinden dat de huur van hun sociale huurwoning weer omhoog gaat. Van mensen die hun inkomen verliezen en wel aan het einde van de maand een torenhoge vrije sector huur moeten betalen. Dit raakt me diep”, aldus de SP. “Per direct de huren bevriezen is noodzakelijk. Wij roepen dan ook iedereen, huurder of niet, die deze mening deelt op om steun uit te spreken. Zo laten we samen zien dat we willen dat de minister, wethouders en huurbazen deze noodzakelijke eerste stap zetten”.

Wat vind jij?

Wat vind jij van de huurverhoging in coronatijd? Huurbazen hebben toch ook uitgaven die verder gaan? Of gaat een huurverhoging juist nu te ver? Geef je mening via 1almere.nl.

Het Panel: “Wat vind jij van de huurverhoging in coronatijd?”


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *