Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

Digitaal monument voor bemanning Short Stirling gelanceerd

Written by on 6 mei 2020

Op de dag van de vrijheid vieren we in Nederland dat ons land precies 75 jaar geleden bevrijd werd van de bezetting door Duitsland. Gisteren werd dat op diverse plekken gevierd; vooral in de huiskamers. Het was een dag waarop we ook stilstaan bij de mannen en vrouwen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Zo stonden de Provincie Flevoland en de gemeente Almere stil bij de bemanningsleden van de Short Stirling: de Engelse bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Markermeer is neergestort. Dit jaar wordt het vliegtuigwrak geborgen.

Docu

Om deze mannen te eren ontwikkelt Moondocs in opdracht van de provincie een documentaire, waarin de verhalen van………..[Lees verder via 1almere.nl]

Digitaal monument voor bemanning Short Stirling gelanceerd


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *