Huidig liedje

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Background

Luchtfilterbedrijf helpt bij productie extra mondmaskers

Written by on 25 maart 2020

Fiber Filtration, een bedrijf uit Almere dat normaal gesproken luchtfilters produceert, stapt nu over op mondmaskers. Dat meldt de regionale omroep. Het doek van de luchtfilters blijkt geschikt om er FFP2-maskers van te maken. Deze maskers bevatten een officieel veiligheidskeurmerk die in ziekenhuizen kunnen worden gebruikt.

Materialen

“De vraag is of wij materialen kunnen leveren voor mondmaskers en of we zelf ademhalingsbescherming kunnen leveren”, vertelt directeur David de Vreede aan de regionale omroep. “Dit weekend was het even spannend omdat Italië besloot om bedrijven te sluiten. Maar omdat wij als vitale onderneming zijn bestempeld, mochten we openblijven”.

Fiber Filtration

Fiber Filtration is een bedrijf uit Almere dat luchtfilters voor ziekenhuizen en bedrijven produceert. De luchtfilters zorgen ervoor dat de lucht schoner wordt door fijnstof uit de lucht te filteren.
In deze tijden van corona merkt het bedrijf dat veel vaste klanten nu geen bestellingen plaatsen. “Klanten in de horeca en industrie zijn weggevallen. En de filterdoeken leveren we tegen dezelfde tarieven als voor de coronacrisis”. Het bedrijf maakt dus geen extra winst door de mondmaskers.

Bron: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *