Huidig liedje

Current show

Non Stop

17:00 19:00

Current show

Non Stop

17:00 19:00

Background

Start berging Short Stirling bij Almere uitgesteld

Written by on 20 maart 2020

De gemeente Almere werkt samen met de provincie Flevoland, de ministeries van Defensie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aannemer Leemans Speciaalwerken toe naar de berging van het wrak van de Short Stirling: een Engelse bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog is neergestort in het Markermeer. De start van de berging was gepland op 30 maart. Op basis van een grondige risicoanalyse door Defensie is in overleg besloten de berging van het vliegtuigwrak uit te stellen.

Munitie

De geplande bergingsmethode onder water bleek risico’s met zich mee te brengen, doordat in het vliegtuigwrak mogelijk nog munitie aanwezig is. Hoewel deze risico’s klein zijn, neemt Defensie het zekere voor het onzekere. In samenwerking met de gemeente Almere wordt gezocht naar een nieuw bergingsmoment. Hierbij wordt mogelijk een gewijzigde bergingsmethode toegepast.

Publieksdag

Sinds vorige week gelden er strenge maatregelen in heel Nederland om de verspreiding van het corona-virus af te remmen. Dit is in het belang van de volksgezondheid. Een van de maatregelen is het niet door laten gaan van evenementen waar meer dan 100 man op af komen. De gemeente heeft daarom besloten dat de Publieksdag op 18 april uit voorzorg niet doorgaat. Zodra een nieuwe datum bekend is, geven we dit aan via almere.nl/shortstirling.

Foto

Illustratie Kevin Wilson: Short Stirling.

Bron: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *