Huidig liedje

Current show

Current show

Background

Overzicht: Leefstijlmarkt, Opschoondag en ziekenhuis

Written by on 19 maart 2020

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes uit jouw buurt? We hebben hieronder het belangrijkste voor je op een rij gezet.

Leefstijlmarkt

Zorggroep Almere heeft in verband met het coronavirus de Leefstijlmarkt afgelast. “Zodra er een nieuwe Leefstijlmarkt wordt georganiseerd, laten we u dat uiteraard weten”, meldt de zorggroep. Zorggroep Almere heeft meer maatregelen genomen. Die zijn terug te vinden op de website.

Opschoondag

De Landelijke Opschoondag gaat niet door. Ook in Almere zou er een Opschoondag plaatsvinden. “Wij volgen hierin de landelijke richtlijnen, waarbij onder andere bijeenkomsten van 100+ mensen worden afgelast en mensen worden gevraagd afstand van elkaar te houden. In Flevoland geldt ook een noodverordening waarin deze maatregelen staan”, meldt de gemeente Almere.

Ziekenhuis past bezoekuren aan

Het Flevoziekenhuis past de bezoekuren aan vanwege het virus. Patiënten mogen alleen nog tussen 10.00 en 15.00 uur bezoek ontvangen. “Daarbij geldt: één bezoeker per dag, per patiënt en maximaal een half uur. Als bezoek van een kind gewenst is, mag een begeleider mee. Uitzonderingen hierop zijn: bezoek bij terminale of zeer zwaar zieke patiënten, aanwezigheid partner rondom de bevalling bij Verloskunde en bezoek aan de afdeling Kindergeneeskunde.

Bij coronapatiënten op de speciale coronavirus-afdeling (cohortafdeling), de Spoedeisende hulp en de Intensive care is geen bezoek mogelijk.

Foto

Centrum Almere Buiten. Foto door: Nulzesendertig.

Bron: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *