Huidig liedje

Current show

Easy @ Work

09:00 13:00

Current show

Easy @ Work

09:00 13:00

Background

Almere doet alsnog mee met Schone Lucht Akkoord

Written by on 17 maart 2020

Almere gaat alsnog het Schone Lucht Akkoord ondertekenen. Op aandringen van de Almeerse politiek heeft het college middels een raadsbrief laten weten het akkoord alsnog te tekenen.

SP

“Wij zijn blij dat na het lezen van onze schriftelijke vragen het college alsnog heeft besloten dat Almere moet deelnemen aan het Schone Lucht Akkoord”, zo meldt de SP-fractie in Almere.

Onderzoek

Eerder bleek uit onderzoek van Milieudefensie en de Universiteit Groningen al dat de luchtkwaliteit in Almere fors onder de maat is en in grote delen van de stad niet de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie gehaald wordt. “Wij vinden dit zorgelijk”, zo laat de partij weten. “Zeker aangezien de lucht die wij dagelijks inademen de komende jaren verder onder druk komt te staan door de toename van het aantal inwoners die allemaal een auto meenemen, de toekomstige biomassacentrale in Diemen, de opening van Lelystad Airport en de Floriade. De gevaren van slechte luchtkwaliteit dienen niet onderschat te worden. Jaarlijks overlijden er vroegtijdig 11.000 mensen in Nederland vanwege de vuile lucht in ons land. De inwoners van onze stad moeten onbezorgd adem kunnen halen en hun kinderen buiten kunnen laten spelen”.

Bron: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *