Huidig liedje

Current show

Non Stop

17:00 19:00

Current show

Non Stop

17:00 19:00

Background

Almeerse taxichauffeur steekt collega-chauffeur in brand

Written by on 4 maart 2020

Tijdens een vechtpartij tussen twee Almeerse taxi-chauffeurs heeft één chauffeur een collega-chauffeur in brand gestoken. Dat gebeurde na een vechtpartij tussen de chauffeurs. Getuigen vertellen aan Omroep Flevoland dat de namen van twee websites de aanleiding zou zijn van de vechtpartij. De namen van de sites lijken sterk op elkaar.

Arrestatie

De politie bevestigt dat er een vechtpartij was. Eén chauffeur is opgepakt. De ruzie liep hoog op, maar begon al eerder. In februari heeft één van de twee chauffeurs een brief opgehangen op station Almere Centrum. “In de brief zou de chauffeur klagen dat er collega’s zijn die onnodig en vaak op zijn advertentie op Google klikken. Hierdoor lopen zijn advertentiekosten bij Google op, terwijl het hem geen geld oplevert”, meldt de regionale omroep.

Conflicten

Er zijn vaak conflicten tussen taxi-chauffeurs in Almere. “De ruzies tussen de Almeerse taxichauffeurs hebben vooral te maken met teruglopende inkomsten”, zo zeggen meerdere chauffeurs tegen Omroep Flevoland. Taxichauffeurs vinden dat ze ‘weggestopt worden in een donker hoekje’. De taxistandplaats is namelijk achter het station. Volgens de chauffeurs zou het beter zijn als de standplaats bij de bussen is op het busplein. Of dat gaat gebeuren is onduidelijk. Wel heeft de gemeente aangekondigd dat de huidige taxistandplaats gaat verdwijnen.

Bron: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *