Huidig liedje

Current show

Easy Weekend

13:00 17:00

Current show

Easy Weekend

13:00 17:00

Background

Aantal woninginbraken Flevoland fors afgenomen

Written by on 27 februari 2020

Afgelopen jaar werden er in Nederland in totaal 39.452 woninginbraken geregistreerd; 8 procent minder dan in 2018. In de provincie Flevoland daalde het aantal inbraken het hardst van alle provincies. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiecijfers.

Almere

Binnen Flevoland valt Almere, ondanks het aantal inbraken, het meest op als het gaat om de relatieve verandering ten opzichte van 2018. In deze gemeente daalde het aantal inbraken afgelopen jaar namelijk met 32,1 procent (van 996 inbraken naar 676 inbraken). In Urk steeg het aantal inbraken relatief gezien het meest (127,3 procent ten opzichte van 2018).

Interactieve kaart

Independer heeft voor de provincie Flevoland een interactieve kaart gemaakt, met een ‘gemeente zoeker’. Hier is voor iedere gemeente in Flevoland in kaart gebracht wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom woninginbraken.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *