Huidig liedje

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Background

Overzicht: Noodplan, Tang Dynastie en topcrimineel

Written by on 26 februari 2020

Bekijk in dit artikel de meest belangrijke en opmerkelijke Almeerse nieuwsberichten van dit moment. Dit overzicht is speciaal voor jou gemaakt door de redactie van 1Almere.

Noodplan

Herbert Griffioen van de Almeerse Scholen Groep is blij met de start van het noodplan tegen het lerarentekort. Hij vertelt aan de regionale omroep dat het een plan wordt dat perfect aansluit op de situatie in de stad. “We hebben middelen nodig om zij-instroom te vergroten, maatregelen om personeel wat we hebben vitaal te houden en de instroom van de pabo te vergroten”, aldus Griffioen. De Almeerse Scholen Groep heeft 40 basisscholen en acht scholen in het voortgezet onderwijs. “Ik voel me dan ook verantwoordelijk om nu de kar te trekken voor het Almeerse plan”, zegt Griffioen bij de regionale omroep. Hij is nu voorzitter van het college van bestuur.

Lees ook eens:

Kabinet neemt noodmaatregelen tegen lerarentekort

Tang Dynastie

Restaurant Tang Dynastie in Almere Buiten blijft minimaal twee maanden dicht. Dat laat de eigenaar weten. Bij het Chinees restaurant aan de Sumatraweg woedde zondag een felle brand. De brandweer werd rond 07.30 opgeroepen. Het restaurant ligt nabij de brandweerkazerne. De brandweer kon daardoor snel ter plaatsen zijn.

Lees ook eens:

Brand bij Chinees restaurant aan Sumatraweg

Topcrimineel

Er is een tuchtklacht ingediend tegen fractievoorzitter Ulysse Ellian van de VVD in Almere. Ellian is naast fractievoorzitter ook advocaat. Dat schrijft het Parool. De klacht zou ingediend zijn door topcrimineel Naoufal F. Ellian zou volgens F. op televisie ‘als feiten gepresenteerd’ hebben dat F. namens Ridouan Taghi de Almeerse Iraniër ‘Ali Motamed’ liet liquideren in opdracht van Iran. Ellian zegt ‘verbijsterd’ te zijn door de tuchtklacht.

De rechtbank veroordeelde F. vorig jaar tot levenslang. F. zou de opdrachtgever zijn geweest voor de moord op Ali Motamed. Ali Motamed was tegenstander van het regime in Teheran (Iran) en leefde onder een schuilnaam in Nederland. Hij werd in 2015 vermoord in de Hendrik Marsmanstraat in Almere Stad. Volgens inlichtingendienst AIVD zijn er “sterke aanwijzingen” dat Iran achter de moord zit.

Lees ook eens:

Levenslang voor opdrachtgever moord Ali Motamed

Foto

Skyline van Almere. Foto door: Nulzesendertig.

Bron: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *