Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

Ruim 1.400 stemmen voor dertigste Almeerse sportverkiezingen

Written by on 14 februari 2020

In een bomvol Topsportcentrum in Almere Poort zijn de winnaars bekend gemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen 2019. Tijdens deze dertigste editie van het SNS Sportgala werden de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, paralympische sporter, sportcoach, sportvrijwilliger en sportclub van het jaar verkozen voor hun uitzonderlijke prestaties in 2019. Sergiño Dest en Lilian de Geus werden Almeers sportman en sportvrouw van het jaar. Ruim 1.400 Almeerders stemden naast de vakjury mee voor deze verkiezingen.

Stemmen

Almeerders konden dit jaar weer hun stem uitbrengen op de genomineerde sporters, coaches, ploegen, vrijwilligers en clubs. Er zijn ruim 1.400 stemmen uitgebracht. De winnaars zijn bepaald aan de hand van de uitgebrachte stemmen van inwoners en die van de vakjury. Deze jury bestond dit jaar uit Martijn de Groot (journalist Omroep Flevoland), Rudi Tuijn (directeur Sportservice Flevoland), Denise de Haan (ex-topsporter), René Maertens (manager Sport bij Echnaton / oud-raadslid) en Bram Ronnes (afdelingsmanager Onderwijs, Sport en Cultuur bij Gemeente Almere, voormalig Olympiër).

Winnaars

De volgende sporters, coach, ploeg, vrijwilliger en club hebben de Almeerse Sportverkiezingen 2019 gewonnen:

  • Sportvrouw: Lilian de Geus (windsurfen)
  • Sportman: Sergiño Dest (voetbal)
  • Sporttalent: Kim Kalee (baanwielrennen)
  • Paralympisch sporter: Bo Kramer (rolstoelbasketbal)
  • Sportploeg: HAVAS Heren 1 (handbal)
  • Sportcoach: Arno Portengen (voormalig coach HAVAS)
  • Sportvrijwilliger: Klaas Huttenga (Stichting Mountainbike & More/FRTCA)
  • Sportclub: Almere City FC (Almere & The City)

De prijzen voor de winnaars zijn dit jaar ontworpen door de Almeerse kunstenares Jill de Vries (Atelier de Ambachtelijke Korf).

Dit jaar ontvingen Juan Andres de Koning en Frank Wessels als onderdeel van het EK ParaHockey team de aanmoedigingsprijs voor G Sporten. De Koning speelt bij de Almeerse Hockey Club en heeft met het Nederlandse team goud gewonnen op het EK ParaHockey in Antwerpen. In de Championship-divisie behaalde Almeerder Frank Wessels brons met zijn team onder begeleiding van de Almeerse coach Martin de Koning. Met de Aanmoedigingsprijs G Sport wil de gemeente aandacht vestigen op verenigingen die iedereen een kans geven om te sporten en bewegen.

Foto

Foto: Winnaars Almeerse Sportverkiezingen 2019 © Maarten Feenstra.

Bron: 1Almere.nl.

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *