Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

Dagoverzicht: Valentijnsdag, Tiny Church, jaarwisseling en de Floriade

Written by on 14 februari 2020

Wat gebeurde er vandaag in Almere? Bekijk hieronder vier interessante nieuwtjes uit jouw buurt. De redactie van 1Almere heeft het nieuws voor je op een rijtje gezet.

Valentijnsdag

Vandaag werd er in Almere Valentijnsdag gevierd. Onder andere door D66. Valentijnsdag was voor die politieke partij aanleiding om een organisatie waar vrijwilligers werken een warm hart toe te dragen. Dit keer kreeg de brandweer van Almere volle aandacht.

Met wethouder Maaike Veeningen (D66), fractieleden en de afdelingsvoorzitter Rob van der Tweel waren ze te gast op de kazerne aan de Markerkant. D66 had een grote taart meegebracht, tot grote verrassing van de brandweerlieden die zich dit goed liet smaken. “Er is altijd behoefte aan meer vrijwilligers“, vervolgt Van Bemmel, check dus vooral de website van de brandweer als je dit wat lijkt.

Foto

Medewerkers Brandweer Almere. Van links naar rechts: Wethouder Maaike Veeningen, fractievoorzitter Martine van Bemmel en de raadsleden Smeulders en Moreira Figueired. Foto: Aangeleverd.

Tiny Church

De bouw van de ‘Tiny Church’ verloopt succesvol. Dat meldt kerkgemeenschap De Schone Poort. Vrijdag werd het hoogste punt bereikt door de bouwers. De vrijwilligers van de kerkgemeenschap bouwen de kerk zelf. De kerk biedt een plaats aan 40 mensen. De kosten van de bouw bedragen 85.000 euro. Naar verwachting is de kerk klaar met Pinksteren.

Floriade wordt nog duurder

De Floriade BV zal binnenkort nogmaals een verzoek indienen bij de gemeente voor subsidie. Directeur Peter Verdaasdonk wil nog niet bekendmaken hoe hoog het bedrag zal zijn. “Er moet geld bij om onze doelen te halen. Punt”, aldus de directeur tijdens de Politieke Markt op donderdag.

Donderdagavond werd er door de oppositie in de gemeenteraad een motie van afkeuring ingediend. De oppositie vindt dat de coalitiepartijen hebben geprobeerd informatie over de Floriade achter te houden.

Jaarwisseling was duur

De schade die is ontstaan tijdens de jaarwisseling valt ruim 10.000 euro hoger uit dan het jaar ervoor. De gemeente Almere maakte cijfers bekend. Er is voor zo’n 90.000 euro aan schade aangericht. Toch geeft de gemeente aan dat de jaarwisseling relatief rustig verliep.

Bron: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *