Huidig liedje

Current show

Current show

Background

9 tot en met 13 maart: ArtScience Faculty op het Almeerderstrand

Written by on 14 februari 2020

Vanaf 9 tot en met 13 maart werken er twaalf internationale studenten van ArtScience Faculty op het Almeerderstrand. Net als vorig voor- en najaar werken ze hier een week lang als artists in residence van StrandLAB Almere. Dat meldt het StrandLAB Almere.

“De nieuwsgierigheid van de studenten gaat dit keer uit naar het zand. Zand is zowel oud als vernieuwend. Een eenvoudige storm over het strand verwijdert alle sporen van gisteren, maar een zandkorrel kan eeuwen bestaan”.

Lezing

Voor het onderzoek naar zand hebben de studenten Dick de Jager, archeoloog en erfgoeddeskundige bij de gemeente Almere, uitgenodigd. Hij vertelt meer over waar het zand vandaan komt. Hoe het hier was in een ver verleden en hoe het er in de toekomst uit kan zien. Waaruit bestaan al die dynamische aardlagen en wat zit erin? Daarna vertelt pottenbakker Kees Hoogendam over het werken met klei. Hij maakt onder meer prachtige klankschalen. Hoe magisch is het voor hem dat er zulke mooie klanken uit de klei kunnen ontstaan? Natuurlijk speelt hij ook een stuk op de klankschalen, die buiten in het zand staan opgesteld. Deze lezing vindt op dinsdagochtend 10 maart plaats in strandrestaurant Poortdok en begint om 10.00 uur. Rond 11.30 uur is de lezing afgelopen.

Presentatie

Aan het eind van de week presenteren de studenten op vrijdagmiddag 13 maart om 15.00 uur hun bevindingen aan het publiek op het Almeerderstrand. Een totaalbeleving waarin het publiek zich onderdompelt. Verwacht een ervaring waarbij je zintuigen en lichamelijke beleving worden verrast. We sluiten af  met een borrel in Poortdok.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden via  www.strandlab-almere.nl.

Bron: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *