Huidig liedje

Current show

Easy Weekend

13:00 17:00

Current show

Easy Weekend

13:00 17:00

Background

28 februari: Tweede editie van Spraakwaterval

Written by on 12 februari 2020

Op 28 februari om 20.00 is het zover, de tweede editie van Spraakwaterval van Mart Schalken bij Creative Artlabs in de Bivak 1, Almere Haven. Spraakwaterval is de spoken word avond in Almere, waarbij (jonge) Almeerse taaltalenten optreden met hun eigen geschreven werk, zowel poëzie, verhalen als betekenisvolle rap en muziek.

Nieuwe editie

Na een ontzettend mooie try-out en eerste editie, waarbij vele Almeerse talenten (voor het eerst) podiumervaring hebben opgedaan, is het tijd voor een nieuwe editie. Spraakwaterval staat bekend om zijn gezellige sfeer, hoge niveau van taalkunst en talentontwikkeling.

Mart Schalken

Spraakwaterval wordt georganiseerd door Mart Schalken, 24 jarige Almeerse dichter en rapper, in samenwerking met Creative Artlabs Almere. Het doel is om jonge Almeerders de schoonheid en kracht van spoken word te laten ervaren en ervoor zorgen dat jongeren hun eigen werk durven te performen op een toegankelijk podium, waarbij verschillende bevolkingsgroepen bij elkaar komen. Spraakwaterval is namelijk leuk voor zowel jongeren als iets minder jongeren. Verder kan je, mocht je zelf al schrijven, ook mee doen en zo bij Spraakwaterval je eerste podiumervaring opdoen. Velen hebben dit voorbeeld al gevolgd.

Podium

Spraakwaterval wordt georganiseerd omdat uit de eigen ervaring van Mart Schalken/MartMaakt, er veel jongeren en jongvolwassenen zijn die alleen schrijven in hun slaapkamer maar geen plek zien om het op te treden. Poëzie heeft een oud en saai imago, maar dat hoeft niet zo te zijn. Jonge ‘slaapkamerartiesten’ worden bij Spraakwaterval op het podium gezet en getraind om te laten zien aan de inwoners van Almere wat ze te bieden hebben. Zo groeien de artiesten en de algemene culturele sfeer. Verder nemen jonge makers ook jong publiek met zich mee. Zo komen veel nieuwe mensen in aanraking met taalkunst.

Tickets

Kaartjes zijn online voor 4.75 te voor verkrijgen via TIX4ALL ( aan de deur 6 euro ). Spraakwaterval is te vinden op Facebook en de website www.spraakwaterval.top. Voor vragen en als je mee wilt doen kun je mailen naar info@spraakwaterval.top

Bijdrage

De eerste editie heeft een bijdrage gekregen van het Ik Ben Geweldig fonds dat jongeren met initiatieven voor de gemeenschap ondersteund. Bij het ticket zit dan ook een drankje inbegrepen!

Waar en wanneer?

Op 28 februari om 20.00 bij Creative Artlabs in de Bivak 1, Almere Haven.

Bron: 1Almere


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *