Huidig liedje

Current show

Easy @ Work

09:00 13:00

Current show

Easy @ Work

09:00 13:00

Background

Kunstlinie biedt combitickets voor Judas en Lucifer

Written by on 25 januari 2020

Theatergroep Suburbia en SubSub spelen dit voorjaar Judas en Lucifer. In samenwerking met Kunstlinie Almere Flevoland kun je tegen een aantrekkelijke prijs combitickets bestellen. Twee oeroude maar nog altijd spannende en moderne verhalen over verraad, schuld en schaamte. Judas van Theatergroep Suburbia is te zien in KAF op donderdag 6 en vrijdag 14  februari. Lucifer van Theatergroep SubSub is te zien van 8 tot en met 25 april in Theater De Voetnoot in Almere.

Kunstlinie

Oude verhalen geven ons een lens om op een bijzondere manier naar het heden te kijken. Judas en Lucifer confronteren ons met de ‘judas’ in onszelf. Want was is goed en wat is kwaad? Hoe ga jij om met loyaliteit en sociale druk? Waartoe ben jij in staat als je tot het uiterste gedreven wordt?

Voor deze twee bijzondere verhalen biedt Kunstlinie Almere Flevoland nu speciale combitickets! Bestel nú je tickets voor Judas via www.kaf.nl en je krijgt tegen een aantrekkelijke prijs óók een kaartje voor Lucifer op donderdag 16 april of vrijdag 10 april! Voorafgaand aan deze voorstellingen van Lucifer zijn er gratis inleidingen. En op donderdag 6 februari is een eenmalige inleiding door niemand minder dan schrijfster Lot Vekemans.

Hoogverraad

Judas en Lucifer. De één mens, de ander engel. Allebei de ultieme iconen van verraad. De discipel Judas verraadde Jezus. En de engel Lucifer kwam in opstand tegen God en pleegde daarmee volgens het Bijbelverhaal hoogverraad. Na meer dan tweeduizend jaar zijn er veel verschillende interpretaties van deze verhalen in omloop. Tot op de dag van vandaag zijn deze figuren springlevend en herkenbaar.

Foto

Judas. Foto door: Suburbia (Uit archief).

Bron: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *