Huidig liedje

Current show

Current show

Background

Weekendoverzicht: Schietpartij Stadhuisplein en VoedselLoket

Written by on 23 december 2019

Benieuwd wat er in het weekend gebeurde in Almere? Bekijk hieronder een overzicht. Samengesteld door de redactie van 1Almere.

Biomassa in Diemen

De SP-motie “Geen Biomassacentrale In Diemen” is door de Almeerse gemeenteraad aangenomen. De motie, mede ondertekend door de Partij voor de Dieren en AP/OPA, roept het College van B&W op om in navolging van de Gemeente Diemen, Nuon te bewegen af te zien van de bouw van de biomassacentrale in Diemen. Nu ook Almere, als een van de grootste afnemers van warmte en elektriciteit, zich heeft uitgesproken tegen de biomassacentrale, zal Nuon zich moeten beraden, aldus de SP.

Schietpartij woning Stadhuisplein

Bij een schietpartij in een woning aan het Stadhuisplein in Almere Stad is zaterdagmiddag een persoon om het leven gekomen. Een verdachte is kort na het incident in de directe omgeving van de woning aangehouden. Het slachtoffer werd in de borst geschoten. Een traumahelikopter landde op de Grote Markt. Over een mogelijk motief zijn nog geen mededelingen gedaan. De verdachte is na zijn aanhouding nagekeken door ambulancepersoneel en vervolgens meegenomen door de politie.

Lokale omroep gaat van start

easy fm radio easy@workOnder grote belangstelling is zaterdag in het World Trade Center de lokale televisiezender KIJK Almere van start gegaan. Met de opname van het wekelijkse programma “De Tafel op 2” is het startsein gegeven voor de radio en televisie-uitzendingen van de lokale omroep. Vanaf 3 januari is KIJK Almere TV te zien bij Ziggo op kanaal 36.

Art of Dance

Festival organisator Art of Dance heeft de datum van het nieuwe Free Festival bekend gemaakt. Op 4 juli 2020, aan het Almeerder Strand, zullen 10 duizenden jongeren de hardere stijlen van de house beleven op meer dan 4 podia. Welke dj´s er komen is nog niet bekendgemaakt. Free Festival zat tot 2017 aan het Atlantis strand en is vanwege geluidsoverlast verplaatst naar het Almeerder Strand.

VoeselLoket Almere

Het VoedselLoket Almere krijgt straks alleen nog maar subsidie van de gemeente om voedsel te geven aan minima. Het geld mag niet meer besteed worden aan dingen zoals wasmachines, meubels en andere niet-voedsel gerelateerde dingen. Dat is één van de afspraken die de gemeente en het VoedselLoket Almere hebben gemaakt, omdat de organisatie kampt met financiële problemen.

Curaçao

Zanger Ruben Anthony uit Almere heeft een documentaire gemaakt over zijn geliefde eiland Curaçao. De Almeerder neemt je al zingend mee naar de mooiste plekken van het eiland. Het gaat niet alleen over het Caribische eiland, Ruben vertelt ook veel persoonlijke verhalen, en gaat naar de mooiste locaties. De documentaire is te zien via de website van Ons Almere.

RS-virus

Het Flevoziekenhuis in Almere heeft voor het komende half jaar afspraken gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland om capaciteitsproblemen op te vangen. Het is extra druk omdat veel kinderen ziek zijn door het RS-virus, ze moeten soms worden opgenomen op de Kinder-IC. Daarnaast vangt het ziekenhuis sinds een jaar meer patiënten uit Lelystad op, en is er nog steeds een tekort aan kinderverpleegkundigen meld Omroep Flevoland.

Oostvaardersplassen

Het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen wordt ongeveer twee weken opgeschoven. De provincie wilde per 1 januari weer starten, maar daartegen is bezwaar gemaakt bij de rechter. Daarom is er met Staatsbosbeheer afgesproken dat de jagers in ieder geval niet voor 12 januari het natuurgebied ingaan. Vorige maand bepaalde de rechter dat er geen herten meer afgeschoten mogen worden, omdat daarvoor onvoldoende argumenten zijn aangedragen. Maar het verbod van de rechter geldt alleen voor 2019.

Hennepplantage

In de Professor Lupardistraat in de Stripheldenbuurt is zaterdag een wietplantage aangetroffen. Het betreft een woning waar in het verleden eerder wietplantages zijn ontmanteld. De politie heeft twee aanhoudingen verricht en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De Brandweer was de hele dag bezig de wietplantage te ontmantelen en vernietigen.

Winterparade

Ondanks het slechte weer trok de Winter Parade in Almere Centrum zaterdag veel bezoekers. De winkels waren langer open en er waren diverse optredens bij het Forum o.a. van zangeres Maan. Komende zondag kun je op de foto met de Kerstman in Almere Centrum en zijn de winkels in Almere Stad een uurtje langer open.

Het Vergeten Kind

Vergezeld met hun ouders en wethouder Roelie Bosch vertrokken zaterdag kwetsbare kinderen uit Almere naar De Efteling. Een initiatief van stichting Het Vergeten Kind. In totaal vertrokken er ongeveer 1500 kinderen vanuit 34 Nederlandse gemeenten naar het pretpark. Het Vergeten Kind organiseert deze activiteit speciaal in de decembermaand, omdat deze feestmaand voor kwetsbare kinderen een extra moeilijke en eenzame periode is.

Foto

Door: Nulzesendertig.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *