Huidig liedje

Current show

Easy @ Work

09:00 13:00

Current show

Easy @ Work

09:00 13:00

Background

Almere nomineert lokale vrijwilligers voor landelijke prijzen

Written by on 5 december 2019

De gemeente Almere heeft drie vrijwilligersinitiatieven een prijs van 250 euro  gegeven. Gemeenten mogen voor de verkiezing in maart 2020 één individuele persoon en drie lokale initiatieven voordragen. Een jury heeft de Almeerse genomineerden geselecteerd. Zij kozen voor mevrouw Dora Norbart en voor de vrijwilligersgroepen van Stad & Natuur, buurtcentrum Meenten en Grienden en het hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk. De jury en wethouder Roelie Bosch zetten de vrijwilligers in het zonnetje.

Inzet

Ruim een derde (36%) van de volwassen Almeerders zet zich vrijwillig in. Soms voor korte projecten, soms jaren achter elkaar. De gemeente en andere organisaties proberen vrijwilligers zo goed mogelijk te ondersteunen en versterken. Zo kunnen zij hun belangrijke inzet blijven leveren in en voor de stad. Wethouder Roelie Bosch: “De vrijwilligers die wij nu in het zonnetje zetten, hebben een belangrijk ding gemeen. Ze brengen mensen op een positieve manier bij elkaar. Ze geven kostbare tijd en aandacht en zorgen voor plezier, ontspanning en ontmoeting. Ze staan symbool voor duizenden andere initiatieven en initiatiefnemers in Almere. Die inzet kunnen we als overheid en organisaties alleen maar waarderen en zo goed mogelijk proberen te faciliteren.”

Jury

De jury bestond uit vertegenwoordigers van de Adviesraad Sociaal Domein, de VMCA, de Almeerse wijkteams en de gemeente. De genomineerde initiatieven krijgen elk 250 euro. Voor de individuele vrijwilliger is er een dinerbon. De uitreiking is mede georganiseerd door de VMCA, dat ook het expertisecentrum vrijwillige inzet van Almere runt.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zetten zich in voor de samenleving en verdienen daarvoor alle lof en waardering. Landelijk zijn er vrijwilligersprijzen in het leven geroepen die jaarlijks worden uitgereikt. Er zijn de Nationale Vrijwilligersprijzen (een jury- en publieksprijs) voor initiatieven en organisaties en de VriendenLoterij Passieprijs voor individuele vrijwilligers.

Uitreiking

De uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen en de VriendenLoterij Passieprijs vindt plaats op 28 maart 2020 door minister Hugo de Jonge. Dat gebeurt tijdens het We doen het samen Festival, een evenement voor burgerinitiatieven in Amersfoort. Meer informatie is te vinden op de speciale website.

Foto

Genomineerden. Foto door: Gemeente Almere.

Bron: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *