Huidig liedje

Current show

Current show

Background

100ste gastles over geld

Written by on 3 december 2019

Op 8 oktober 2018 ging minister Wopke Hoekstra in gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente, banken en scholen in Almere over het belang van financiële educatie van jongeren in Almere. Daar werd de gezamenlijke ambitie afgesproken om 100 geldlessen te geven in 2019. Maandagochtend 2 december was het zover. De 100e gastles! Leerlingen van groep 7 en 8 van de Caleidoscoop in Filmwijk kregen een les met lesmateriaal dat speciaal voor de decembermaand door de gemeente en lokale banken is gemaakt. De lessen werden in duo’s gegeven door Wethouder Roelie Bosch en Chris Buijink (voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken) en door Ivar Dirkmaat (SNS) en Dick van Schalwijk (Rabobank).

Zo vroeg mogelijk

“Verstandig met geld omgaan, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. We hebben het afgelopen jaar veel geleerd”, zegt wethouder Roelie Bosch. “We merken dat er veel vragen leven bij jongeren over goed leren omgaan met geld en er behoefte is bij jongeren, docenten, ouders, aan informatie en hulp. Het is mooi dat we nu jongere kinderen met onder andere deze lessen ervan bewust kunnen maken hoe belangrijk het is verstandig met geld om te gaan. Door onze scholen te helpen met het aanbieden van lesmateriaal dragen we ons steentje bij”.

Trots

Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken is trots op het resultaat. “Tijdens de Week van het geld zijn er door bankmedewerkers tientallen lessen gegeven met het interactieve spel Cash Quiz van het gezamenlijke bankenprogramma Bank voor de klas. Samen de lessen geven en samen materiaal aanbieden dat past bij wat er lokaal nodig is, zorgt ervoor dat er meerdere malen in het jaar aandacht in de klas is voor goed omgaan met geld”.

Bron: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *