Huidig liedje

Current show

Easy Weekend

13:00 17:00

Current show

Easy Weekend

13:00 17:00

Background

Ondernemers Almere Haven verenigen zich voor aantrekkelijk centrum

Written by on 28 november 2019

Er is ruim voldoende draagvlak voor het oprichten van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) in het centrum van Almere Haven. Daarmee is de komst van de BIZ een feit. Wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Maaike Veeningen heeft op 27 november de ondernemers die in het centrum gevestigd zijn hiermee gefeliciteerd.

 Vijf jaar

De BIZ wordt opgericht per 1 januari 2020, voor een periode van vijf jaar. De ondernemers richten deze zelf op en alle ondernemers van het centrum van Haven nemen hieraan deel. Met de BIZ wordt beoogd om het centrum van Almere Haven aantrekkelijker te maken voor bezoekers, toeristen, klanten en ondernemers. De BIZ draagt bij aan de bevordering van de leefbaarheid en de veiligheid, de ruimtelijke kwaliteit en de economische ontwikkeling. Maaike Veeningen: “Het is geweldig dat de ondernemers stevige samenwerking willen aangaan. Het is de eerste BIZ in onze stad en daarmee ook een mooi voorbeeld. Uiteraard wensen wij hen heel veel succes toe.” De ondernemers betalen een vaste bijdrage per jaar. Hiermee worden onder andere aankleding van en evenementen in het centrum van Almere Haven gefinancierd.

Draagvlak

De ondernemers konden de afgelopen weken aan de hand van een stemformulier laten weten of zij voor of tegen het oprichten van een BIZ zijn. 78% van de ondernemers heeft gestemd en daarvan is 85% voor oprichting. Hiermee is aangetoond dat er ruim voldoende draagvlak is. In oktober heeft de gemeenteraad al unaniem laten weten voor de oprichting van de BIZ te zijn.

Foto

De bestuurders van het Havenverbond voor Bivak, de pop-up werkplek waar het toekomstplan gemaakt wordt. Bron: Aangeleverd.

Lees ook eens:

Havenverbond versnelt vernieuwing in Almere Haven


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *