Huidig liedje

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Background

PvdA: Trots op resultaten als coalitiepartij

Written by on 21 november 2019

Pvda-fractievoorzitter Ruud de Jonge is trots op wat de PvdA Almere in de afgelopen tijd heeft bereikt. Een opvallende uitspraak, omdat de PvdA vorige week werd gedwongen het college van burgemeester en wethouders te verlaten.

Vertrouwensbreuk

Reden was een vertrouwensbreuk tussen de PvdA en de drie andere coalitiepartijen. De PvdA is het erover eens dat er fouten zijn gemaakt. Volgens de fractievoorzitter is een belangrijke reden dat de partij het sinds de verkiezingen van 2018 al moeilijk heeft. De fractie bestaat grotendeels uit nieuwe politici met weinig ervaring.

Intern

Volgens De Jonge is er intern nog werk aan de winkel. Het plan is daarom om de interne structuur van de partij te versterken. De partij gaat verder als oppositiepartij. Volgens de fractievoorzitter is de verwachting dat de PvdA vanaf de oppositiebank zijn stempel kan blijven drukken op het stadsbestuur.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *