Huidig liedje

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Background

Dat Wist ik Niet: Almere telt 32 vuurwerkblije zones

Written by on 21 november 2019

Vuurwerk is een groot discussie punt. Er zijn voorstanders en tegenstanders van het afsteken van consumentenvuurwerk. Voor tegenstanders zijn er tegenwoordig de vrijwillige vuurwerkvrije zones. Buurtbewoners kunnen met elkaar afspreken dat er in hun straat geen vuurwerk mag worden afgestoken op de momenten dat het eigenlijk wel is toegestaan. Wat veel mensen niet weten is dat er naast vuurwerkvrije zones ook vuurwerkblije zones zijn. Een vuurwerkblije zone houdt in dat de straat waar in je woont graag vuurwerk afsteekt.

32 zones

Almere telt in totaal 32 vuurwerkblije zones. De meeste vuurwerkblije zones van Almere zijn in de wijk tussen de Vaarten. De zones zijn opgericht door de vuurwerk federatie. De vuurwerk federatie is een organisatie die strijdt voor het behoud van consumentenvuurwerk. In totaal zijn er 2003 vuurwerkblije zones in Nederland.

Meer informatie over de vuurwerkblije zones en hoe je een zone kunt aanvragen, vind je op de website van de vuurwerk federatie.

Petitie

Ook is er een petitie voor het behoud van consumentenvuurwerk. De petitie is volgens de vuurwerk federatie inmiddels ruim 113.000 keer ondertekend. Een dergelijke petitie voor het vuurwerkverbod is nu ruim 91.000 keer ondertekend.

Foto

Kaart met vuurwerkblije zones in Almere. Foto door: Google Maps.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *