Huidig liedje

Current show

Easy Weekend

09:00 13:00

Current show

Easy Weekend

09:00 13:00

Background

Stelling: ‘Almeerse verenigingen en stichtingen moeten meer subsidie krijgen’

Written by on 13 november 2019

Vandaag zie je in een nieuwe aflevering van 1Almere 1Moment het derde deel van de rubriek Straatpeil. In de rubriek gaat het dit keer over de subsidie aan verenigingen en stichtingen. Moeten Almeerse verenigingen en stichtingen meer subsidie krijgen?

Vanaf 13.00 uur zie je de video waarin ons panellid haar mening geeft. Eerst ben je zelf aan zet. Laat je mening horen via de poll.

Minder subsidie

Onlangs werd de programmabegroting van de gemeente gepresenteerd. In de begroting is te zien waar de gemeente in 2020 in investeert en waarop bezuinigd moet worden. Opmerkelijk is dat de laatste jaren, stichtingen en verenigingen het financieel steeds moeilijker krijgen. Er worden minder of lagere subsidies verstrekt door de gemeente.

Een voorbeeld is het Voedselloket Almere. De stichting kon dit jaar al bijna niet meer rondkomen. De gemeente Almere besloot uiteindelijk toch nog extra financiële ondersteuning te bieden. Een ander voorbeeld is sport voor ouderen bij Recreatie Sport Almere. Die vereniging bestaat inmiddels niet meer, omdat er te weinig subsidie werd verstrekt.

Toch zijn beide organisaties onmisbaar: ”Ouderen hebben vaak maar een pensioen of een AOW. Om daar ook nog eens bij te gaan sporten en naar een dure sportschool te gaan, is voor velen niet te doen”, vertelde Saskia van Dorp eerder aan 1Almere. Volgens Van Dorp is sport voor ouderen niet alleen goed voor beweging, maar ook voor de sociale contacten. Zo kan eenzaamheid voorkomen worden.