Huidig liedje

Current show

Non Stop

17:00 19:00

Current show

Non Stop

17:00 19:00

Background

Almere krijgt fabriek voor onbruikbaar restplastic

Written by on 11 november 2019

In Almere wordt waarschijnlijk een fabriek geopend om onbruikbaar restplastic te recyclen. Van het plastic wordt nuttig, houtachtig materiaal gemaakt. Het is de bedoeling dat de fabriek tot 5000 ton afval per jaar kan verwerken.

Plastic

In Almere wordt plastic gescheiden van het andere vuil. Het is niet altijd mogelijk om al het plastic opnieuw te gebruiken. Het gaat om vies, klein of kapot plastic dat niet makkelijk een tweede leven kan krijgen. De nieuwe fabriek moet een oplossing bieden. De gemeente kan er steigers, straatmeubilair, lantaarnpalen of zelfs huizen van maken. Het plasticproduct is tot zeven keer recyclebaar en houdt het 50 jaar vol.

Bouw

Save Plastic moet de fabriek gaan bouwen. Het bedrijf uit Arnhem heeft al een fabriek in Duitsland. Wanneer de bouw start is nog onduidelijk.