Huidig liedje

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Background

VVD wil bodycams in de strijd tegen illegaal vuurwerk

Written by on 7 november 2019

De VVD in Almere wil dat buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) bodycams krijgt om illegaal vuurwerk tegen te gaan. De cams moeten bewijsmateriaal opleveren. Met de beelden kan bewezen worden dat er illegaal vuurwerk wordt afgestoken in natuurgebieden.

College

Het college van burgemeester en wethouders staat achter het idee. Het college ziet graag het gebruik van de cams in de gebieden waar een vuurwerkverbod geldt. De boa’s die surveilleren in het gebied kunnen zo bewijsmateriaal verzamelen.

Verbod

Het college van burgemeester en wethouders heeft gebieden aangewezen als verplichte vuurwerkvrije zone. Het gaat om gebieden waar bewoners of dieren wonen of verblijven die minder zelfredzaam zijn en niet de keuze hebben om de vuurwerkoverlast die zij ervaren te ontlopen. Zo’n gebied is te vinden rondom het Dierenasiel in Almere.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *