Huidig liedje

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Background

”Zes wethouders is voldoende”

Written by on 5 november 2019

Als het aan Leefbaar Almere ligt, komt er geen zevende wethouder bij. Sinds Loes Ypma haar functie als wethouder beëindigde, is het college op zoek naar een nieuwe wethouder. Leefbaar Almere vindt dat onnodig. “Haar taken kunnen prima verdeeld worden onder de zes huidige wethouders”, aldus raadslid Frits Huis van Leefbaar Almere tegen de regionale omroep.

Woonvisie

Leefbaar Almere dient een motie in voor een college bestaand uit zes wethouders. De partij wil dat het college nu aan de slag gaat met de woonvisie en niet met de zoektocht naar een nieuwe wethouder. De Woonvisie wordt nu begin 2020 verwacht, maar de publicatie is meerdere malen uitgesteld.

Oneens

Fractievoorzitter Leida Höhle (PvdA) is het niet eens met Leefbaar Almere. Zij zegt dat er afgesproken is dat het stadsbestuur uit zeven wethouders moet bestaan. “Wij houden ons aan die afspraak”, zegt Höhle.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *