Huidig liedje

Current show

Easy @ Work

09:00 13:00

Current show

Easy @ Work

09:00 13:00

Background

DELA neemt Uitvaartverzorger Yarden over

Written by on 29 oktober 2019

Uitvaartverzorger Yarden wordt overgenomen door DELA. Coöperatie DELA neemt alle delen van Yarden over. Het gaat om de verzekeringen, het uitvaartbedrijf en de overige afdelingen en organisaties binnen Yarden.

Financiële problemen

Uitvaartbedrijf Yarden zat al langere tijd in de financiële problemen. Het hoofdkantoor van Yarden was gevestigd in Almere. Door de problemen en de overname komen veel banen op het hoofdkantoor op de tocht te staan. In totaal werken er, verspreid over het land, 1150 medewerkers bij Yarden.

Naturapolissen

De financiële problemen bij uitvaartverzorger Yarden ontstonden door naturapolissen. De polissen keren geen vast bedrag uit, maar vergoeden de uitvaart volledig. Echter stegen de kosten van uitvaarten in de afgelopen jaren sterk.

“De polis loopt gewoon door, en leden of hun nabestaanden kunnen blijven rekenen op de gebruikelijke dienstverlening”, aldus DELA tegen het ANP.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *