Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

Weekoverzicht: Tijgermug, roetveegpiet en Weerwater

Written by on 26 oktober 2019

Wat gebeurde er deze week in Almere? Bekijk hieronder een selectie van het belangrijkste nieuws in het weekoverzicht met nieuws uit jouw buurt.

Diwali

Vorig weekend werd Diwali gevierd. Het jaarlijkse lichtjesfeest vond plaats in het Trinitas Gymnasium. Wethouder Maaike Veeningen was aanwezig bij het feest. Zij opende de Almeerse viering van Diwali.

Lichtjesfeest Diwali gevierd in Almere

Tijgermug

De tijgermug is de afgelopen maanden gespot in Almere. Dat meldde de Nederlandse Voedsel – en Warenautoriteit (NVWA) deze week. De uit Azië afkomstig zijnde tijgermug is een gevaarlijk dier.

Tijgermug aangetroffen in Almere

Roetveegpiet

Is Almere klaar voor de roetveegpiet? Als het aan de Fractie Buyatui ligt wel. De eenmansfractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. De Nederlandse publieke omroep NTR heeft medio september gemeld dat bij de landelijke intocht van Sinterklaas dit jaar geen enkele piet volledig zwart zal zijn. Er worden alleen roetveegpieten ingezet. De fractie hoopt dat de lijn van de nationale intocht gevolgd wordt.

Is Almere klaar voor de roetveegpiet?

Huizenprijzen stijgen

De huizenprijzen zijn het hardst gestegen in Flevoland. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In andere delen van Nederland lijken de prijsstijgingen minder hard te gaan.

Grootste stijging huizenprijzen in Flevoland

Weerwaterbrug

De vergunning voor de Weerwaterbrug tussen de Filmwijk en het Floriadeterrein is ingetrokken. Strukton heeft de vergunning ingetrokken, omdat nog niet alle constructieve problemen waren opgelost. Het bouwbedrijf praat volgende week met de gemeente over het definitieve ontwerp.

Vergunning Weerwaterbrug ingetrokken


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *