Huidig liedje

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Background

Vergunning Weerwaterbrug ingetrokken

Written by on 23 oktober 2019

De vergunning voor de Weerwaterbrug tussen de Filmwijk en het Floriadeterrein is ingetrokken. Strukton heeft de vergunning ingetrokken, omdat nog niet alle constructieve problemen waren opgelost. Het bouwbedrijf praat volgende week met de gemeente over het definitieve ontwerp.

Goed overleg

Volgens de gemeente Almere is de vergunning in goed overleg ingetrokken. De gemeente verwacht geen vertraging in de oplevering van de brug. Volgens de gemeente zal de brug op tijd af zijn.

Wedstrijd

Almeerders konden vorig jaar hun keuze uitbrengen voor een ontwerp van de brug. Ruim 70% van de Almeerders koos voor ontwerp B: de vloeiend slingerende bamboebrug van Strukton over het Weerwater. Over het Weerwater, tussen het Filmwijkstrand en de toekomstige Floriadewijk komt een fiets- en voetgangersbrug. ”Niet zomaar een brug, maar een visitekaartje voor de stad, een duurzame verbinding over het Weerwater”, aldus oud-wethouder Loes Ypma.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *